מתכונים פשוטים

מתכונים שאפשר להכין מראש אז לא “נתקעים” רעבים

מתאים גם לטרום סוכרת או סוכרת

לפני ההסברים שחשובים יותר לנושא איזון סוכר והרזיה, אתן פה את רשימת המתכונים כדי שתוכלו לדלג מיד אליהם:

קצת מהניסיון שלי באיזון רמת הסוכר:

הכי חשוב להבין שזה מאד אישי. אני הולכת לכתוב פה מתכונים לארוחות שאני אוכלת. מה שאני כותבת אולי לא מתאים לך. איך תבדקו אם מתאים? להחליט על שבוע או שבועיים מחקר. מי שיש לו סוכרת כדאי לבדוק סוכר לפני הארוחה, ושעתיים וחצי אחרי, ולנהל טבלה. די מהר תבינו אם האכילה הזאת מתאימה לכם.

אז דבר ראשון שעזר לי בשיפור מצב סוכר הוא ארוחות מסודרות. ארוחות מלאות מזינות ומסודרות ושום דבר ביניהן. אם את או אתה “מנשנשים” כלומר אוכלים עוד ועוד כל היום, כדאי ראשית לסדר את המצב הזה ואולי תשקלו גמילה מהאכילה הזאת.

ומה לגבי מספר הארוחות?

לי זה יותר עובד 2-3 ארוחות. אבל יש אנשים שאוכלים יותר ארוחות קטנות. גם זה אישי ותצטרכו לבדוק. בכל אופן אם זה 5 ארוחות.. אולי זה כבר “נישנושים” ולא ארוחות, אז בדקו את עצמכם. תזונה היא בשבילי תהליך לימוד של עצמי.

כמה הארות: אני לא מתנהלת לפי קלוריות. כל המתכונים פה צמחוניים, ורובם טבעוניים, בלי סוכר וגלוטן. אני פשוט כמעט לגמרי טבעונית אבל זאת לא המלצה ובטח לא הכרחי לאיזון רמת הסוכר או להרזיה. תהיו מי שאתם. בשבילי זה האוכל הכי מהיר להכנה אבל אני לא נגד סוכר או נגד גלוטן.
מה שכן שמתי לב שלמוצרי חלב יש טעם כזה של “עוד” ואצלי הם גורמים עליה במשקל. אבל גם זה אישי אז אל תלכו לפי מה שאצלי.

יאללה, למתכונים:

אגוזים שקדים וגרעינים בחלב שקדים

ארוחת הבוקר שלי שמכילה מלא מינראלים ואומגה 3:

בערב לוקחת קערה אישית גדולה ויפה ושמה בה כף חמאת שקדים. יוצקת כוס וקצת מים ומערבבת לאט כמו שמערבבים טחינה.

לתוך חלב השקדים מוסיפה כף או 2 כפות צ’יה, אשר סופגים מים עד הבוקר.

בבוקר מוסיפה כף או 2 כפות פשתן טחון. הצ’יה והפשתן מספקים אומגה 3.

מוסיפה חופן קטן מכל דבר:
שקדים (אפשר להשרות מראש ואם השרינו אפשר לקלף)
אגוזי פקאן
אגוזי מלך
פיסטוקים
גרעיני דלעת וגרעיני חמניה
1 אגוז ברזיל
בקיצור מה שיש לכם או מה שאתם אוהבים מהאגוזים והשקדים.
מוסיפה חצי כוס דובדבנים (קפואים) או אוכמניות (קפואות) או כל פרי אחר חתוך.
מחכה קצת שהפשתן יספוג מים.

ובתאבון

קישואים או חצילים בטחינה: 

מצרפת לסלט גדול בארוחה שניה או שלישית

חציל מקולף וחתוך לחצאי פרוסות
או קישוא חתוך לחצאי פרוסות.

למרוח שמן קוקוס (או אחר) ולתנור ב 180 מעלות עד שיזהיבו ב 2 צדדים.
אני לא מוסיפה מלח כי המלח בטחינה.

טחינה: 1-2 כפות. להוסיף בהדרגה הרבה לימון ו/או חומץ וקצת מלח. אפשר להוסיף גם מים.

אוכלת בד”כ עם הסלט, ועוד משהו מעדשים כמו עדשים בירקות או קציצות פלאפל.

מקלות בייגלה קמח שקדים

המתכון מפה

1+1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס שומשום (או עוד קמח שקדים)
1/2 כפית מלח (ככה זה במתכון המקורי אבל לי זה מלוח אז אפשר גם 1/3 כפית)
1 כפית אבקת אפיה
2-3 כפות קצח (במתכון המקורי 1/4 כוס)

לערבב ולהוסיף:
1 כף שמן
1 ביצה
לערבב ולאחד לבצק עם הידיים.

על נייר אפיה ליצור מקלות בגודל אצבע רחבה.
לאפות כ 15 דקות בחום בינוני.
לשים לב שמזהיב ולא נשרף.

יוצאים לי 20+ מקלות או “בייגלה” ארוכים.
קמח השקדים מאד משביע. 3-5 כאלו זה ארוחה. ואם יש סלט אז בכלל!

עדשים כתומות וירקות

1 כוס עדשים כתומות – אני שוטפת ומשרה ולפעמים אפילו מנביטה קצת אבל אפשר בלי.
לטגן בצל חתוך.
להוסיף גזר, קישוא, בטטה – 1 מכל אחד, חתוכים.
להוסיף את העדשים ומים לכיסוי
1 כפית כמון
1/2 כפית כרכום
1 כפית מלח
לבשל (פחות מחצי שעה) להתרככות.

גם את העדשים אני אוכלת עם סלט נהדר.

פלאפל בתנור מעדשים ירוקות: 

מצרפת לסלט גדול בארוחה שניה או שלישית

1 כוס עדשים ירוקות.
(מראש אני משרה במים כמה שעות ומנביטה יום יומיים.)
שופכת עדשים מונבטות למג’ימיקס.
מוסיפה: 1 גזר חתוך, 1 בצל חתוך, 1 קישוא חתוך ומתחילה לעבד.
מדי פעם פותחת ומורידה עם הכף מה שנדבק לדפנות.
מתחילה להווצר עיסה.
מוסיפה:
1-2 כפות שמן (קוקוס או זית או מה שאתם אוהבים)
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
ולפעמים מוסיפה: חצי כפית פלפל שחור, וקצת פלפל קאיין. כמה זה קצת? נניח 1/8 כפית.. אבל אתם יודעים כמה חריף אתם אוהבים.

מוסיפה 1-3 כפות קמח עדשים. (כלומר זה תלוי בירקות, אם יצא מימי מוסיפה קרוב ל 3. אם לא מימי מספיק 1.)

מעבדת לעיסה חלקה.

העיסה הזאת הולכת לכלי סגור במקרר. 
כשרוצה לאכול מחממת טוסטר או תנור ל 180 מעלות.
לשמן תבנית שעליה נייר אפיה.
ליצוק קציצות קטנות עם 2 כפות. לעשות רק כמה שרוצים לאכול ואת שאר העיסה להחזיר למקרר.
לאפות בערך רבע שעה (או תלוי בתנור) מ 2 צדדים.

טעים!!

עוגיות שקדים וטחינה (או ללא)

1+1/2 כוס קמח שקדים
1/2 כוס טחינה (או חמאת שקדים)
1/4  כוס מייפל טבעי או קצת יותר (60-80 גרם)
כדאי להוסיף כפית קצח
אפשר להוסיף 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים.
קורט מלח
אם יש צורך אפשר להוסיף כף או 2 כפות מים בהדרגה.

ליצור עוגיות כדוריות ולשטח מעט.
לאפות 10-15 דקות בחום 170.
להוציא מהתנור כשקצת מזהיב בקצוות.

בראוניז שעועית

  • ללא גלוטן וסוכר

24 בראוניז שעועית. תבנית 20X25.

במעבד מזון:
3 כוסות שעועית שחורה או אזוקי מבושלת רכה
1 כוס קוואקר (דק)
1/2 כוס שמן (קוקוס)
2/3 כוס סירופ מייפל (טבעי, ללא סוכר)
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת אפיה
4 כפות קקאו איכותי
אפשר כפית או 2 כפיות לימון או חומץ
(אפשר להוסיף 1-2 כפות משקה אלכוהולי)

לתבנית על ניר אפיה. כ 20 דקות בחום בינוני.
לחתוך כשעוד חם ולאכסן במקרר.

אני משרה מראש קילו שעועית
מבשלת במים אחרי ההשריה עד התרככות
מקפיאה בשקיות במנות של 3 כוסות ומוציאה לפני ההכנה שקית אחת.

עוד מתכונים שאני מתכננת לנסות:

בייגלה מקמח חומוס