-1-
דגנים מעובדים
ובעיקר לחם לבן
שעשוי מקמח מודרני. הקמח המודרני עשוי מדגנים שאין להם שום קשר עם הדגנים שגדלים באופן טבעי. הוא מהונדס כדי ליצור לחם יפה ורך ולבן. הוא מעובד כלומר מוציאים ממנו את רוב הערכים התזונתיים שלו. מוסיפים לו תוספים וכימיקאלים וסוכר.
ואנשים שאוכלים לחם מעובד מתחילים להרגיש רע ואז הם רוצים להאשים משהו ומצאו להם שעיר לעזזל:
גלוטן
זה לא שהגלוטן הוא כל כך טוב, אבל הוא לא תמיד אבי אבות הטומאה. כל ההאשמה הזאת של הגלוטן איפשרה לתעשיה להמציא עוד מאות מוצרים נטולי גלוטן עבור מי שפוחד מגלוטן.
בתודעה שלנו אנחנו נוטים לחשוב שאם גלוטן הוא השד הרע, כל השאר הוא בריא.
ומה מכילים מוצרים נטולי גלוטן? הם מכילים לפעמים תחליפים גרועים שגם הם לא בריאים לנו, ואולי הם אפילו גרועים מהחיטה. קמח תפוחי אדמה, קמח טפיוקה, קמח אורז, קמח תירס, וכל המרכיבים האלו שמוסיפים למוצרים נטולי גלוטן, אמנם אין בהם גלוטן אל לעיתים קרובות הם אפילו יותר מעובדים, ולפעמים מעלים לנו את הסוכר אפילו מהר יותר מלחם לבן מעובד. הם עלולים לגרום לנו להעלות מהר מאד את רמת האינסולין.
אם אתם רגישים לגלוטן בוודאי אל תאכלו גלוטן ומדי פעם אולי תצרכו מאכלים נטולי גלוטן שמציעים לכם במרכולים. אבל כדאי להיות מודעים לכך שזהו לא אוכל בריאות.
-2-
דגני בוקר של ילדים
אחד מהמרכיבים הראשונים בדגני הבוקר הוא סוכר או סירופ תירס, או פרוקטוזה. כמובן שיש בדגנים גם קמח, ותירס,