אכילה נכונה

כולנו מחפשים את הקסם שיתן לנו שקט
אכילה נכונה

אז מהי אותה אכילה נכונה?

ברור לכולם שהמזון עצמו צריך להיות מזין, כלומר לספק לגוף את מה שהוא צריך. אבל כל מי שמתעניין בתזונה יודע היטב שיש אסכולות רבות ודעות רבות לגבי מהו מזון מזין. עד לפני כמה שנים היה ברור לכל שאין מחלוקת על סוג אחד של מזונות – כולם הסכימו שירקות זה בריא. אפילו על פירות היתה מחלוקת אבל על ירקות כולם הסכימו. בשנים האחרונות מאז שנסחפנו לעוד שיטת תזונה – הדיאטה הקטוגנית, אפילו הסיבים כבר במחלוקת ויש המגבילים גם אכילת ירקות.

אם כך, הדבר הברור היחיד לגבי אכילה נכונה הוא שכרגע מבחינת המזונות המומלצים יש מחלוקת אחת גדולה. והאמת היא שזה מצויין. היום אנחנו מוזמנים להסתכל פנימה בנחת ולבחון מה באמת נכון לנו אישית. לא מה עובד טוב בשביל השכן.

אכילה נכונה – האם 2-3 ארוחות או 6 ארוחות קטנות?

האמת היא שההמלצה לאכול כמה ארוחות קטנות ביום ולא 2-3 ארוחות גדולות היא המצאה של שנות השבעים במאה הקודמת. עד אז היה נהוג לאכול 3 ארוחות ביום בלבד. והאמת היא שלפני שנות השבעים לא היתה מגיפה חמורה כל כך של השמנה. אנשים לא חשבו כל כך מה בריא ומה לא. אכלו תפוחי אדמה, אכלו לחם עם ריבה, אכלו מאכלים רבים שהיום נחשבים “אסורים” ובכל זאת לא היתה השמנה אפילו בארצות הברית.

הגדרת אכילה נכונה שהוגדרה בשנות השבעים היתה הגדרה פוליטית. הוצע לנו לראשונה לאכול בנוסף ל 3 הארוחות המרכזיות גם 3 ארוחות קטנות בין הארוחות. וכך משנות השבעים התחיל הניסוי הגדול של 6 ארוחות ביום. הניסוי הזה שינה לרעה את מערך ההורמונים בגוף וגרם לנו לאכול הרבה מאד ארוחות קטנות לאורך כל היום. יש מי שעד היום מאמין באכילת ארוחות קטנות כי זה נשמע הגיוני. אולי זה ישמור עלינו לא רעבים אם כל חצי שעה נוכל לאכול תפוח או כמה אגוזים או עוגיה. אבל במבחן המציאות אם נסתכל על העולם נראה שמשנות השבעים נהיינו עולם הרבה יותר שמן.

אכילה נכונה היא אכילה שלא גורמת לאכילת יתר

מי מגיע לאכילת יתר?

מי שמנשנש כל היום או אוכל הרבה ארוחות קטנות וחטיפים ללא הפסקה.

או מי שיש לו טריגר של מאכל מסויים או כמה מאכלים שגורמים לו להתחיל אכילת שרשרת שלא נגמרת.

או מי שהארוחה כל כך טעימה לו שהוא לוקח תוספות, ועוד תוספות, אפילו שהוא כבר מזמן לא רעב.

הפחד מרעב

רוב האנשים שהתרגלו לאכול יותר ממה שהם צריכים פוחדים משינוי כי הם פוחדים שיהיו רעבים. מה יהיה אם אהיה רעבה בעוד שעה או שעתיים? הרי ברור שאם אנחנו בעודף משקל יש לנו מחסנים שמהם הגוף יכול לקחת כמה שהוא רוצה ולהשתמש לתפקוד שלנו אז אין סיכוי שנהיה ברעב אמיתי. ובכל זאת אנחנו פוחדים להיות רעבים. הפחד מרעב מושפע ממאזן ההורמונים.

אכילה נכונה תאזן את ההורמונים ובעיקר את האינסולין

 
משקל הגוף שלנו (כמו גם כל דבר אחר בגוף) מוסדר על ידי הורמונים, בעיקר אינסולין, וגם קורטיזול. בניגוד למה שמקובל לחשוב לא הקטנת הקלוריות ולא העליה בספורט יעזרו לנו לרדת במשקל. כן זה מאד בריא ומומלץ לעשות ספורט אבל לא כדי לאזן את הקלוריות או לרדת במשקל. מי שקובע את הרעב שלנו ואת העליה או הירידה שלנו במשקל הוא האינסולין. האינסולין אחראי להכניס את הסוכר לתאים ולאחסן את השומן בתאי השומן. כשרמת האינסולין בגוף גבוהה מתבצע אחסון שומן. בזמן אחסון השומן אין אפשרות גם לפרוק שומן. זה כמו במחסן סחורות – או שמכניסים סחורה או שמוציאים. כדי לאפשר לגוף לפרוק שומן ממאגרי השומן יש לתת לו תקופות של הפסקה באחסון. מהי הפסקה באחסון? תקופה שבה האיסולין בגוף הוא נמוך יותר.

נשנוש בלתי פוסק או אכילה של הרבה ארוחות קטנות משאיר את האינסולין גבוה ולכן מאפשר רק הכנסת שומן לתאי השומן ולא פריקת שומן. האינסולין הגבוה גם משדר לנו רעב ואנחנו רוצים לאכול כל הזמן.

אוכלים הרבה ודווקא זה גורם לרעב במקום לשובע

זה מאד מפתיע שדווקא האנשים שאוכלים הרבה הם יותר רעבים ויותר מפחדים מהרעב. גם זה עניין הורמונאלי. כשהאינסולין בגוף גבוה בגלל אכילת יתר מורגש רעב. לכן אנחנו פוחדים.

פתרון בעיית האכילה שלך גם תקטין את הרעב.

דיאטות לא מצליחות כי העיקרון בדיאטה הוא להקטין כמויות ובסופו של דבר אנחנו נשארים בחוויית צמצום והגבלה ואנחנו רעבים.

אז איך אעבור מאכילה בלתי פוסקת ל אכילה נכונה?

השיטה הקלה ביותר היא גמילה. כל אחד מאיתנו אוכל קצת אחרת.

1. שיחת יעוץ לתכנון אכילה נכונה מותאמת אישית

נבדוק ביחד בשיחת יעוץ מהם המאכלים שגורמים לך להתחיל אכילה בלתי פוסקת. אצל רובנו המניע לאכילה בלתי פוסקת הם מאכלים כמו עוגות או שוקולד. אבל כבר פגשתי אנשים שבכלל לא אוהבים מתוק ואוכלים פשוט ארוחות מאד גדולות של בשרים או אנשים שהתאבון שלהם נפתח בלילה והם אוכלים ללא הפסקה מול הטלויזיה או במיטה.

אנחנו נאתר מהי צורת האכילה שלך שעושה בשבילך בדיוק ההיפך מהרצוי, מהם המאכלים שבשבילך הם גרועים, או צורת האכילה שגורמת לך נזק.

שיחת היעוץ היא חינם. אשמח לדבר איתכם – צרו קשר.

2. טיפול גמילה מותאם אישית

פגישה שבה תיפרד לשלום מהאכילה שגורמת לך נזק ותזכה ב אכילה נכונה שתפורה בדיוק לפי הקושי האישי שהיה לך. אנחנו לא מאמינים ב אכילה נכונה גלובאלית. אנחנו יודעים מנסיון רב שנים שלא כולם צריכים להפסיק לאכול סוכר או גלוטן.  אם את או אתה צריכים זה מה שיקרה אבל אם אתם לא צריכים הגמילה שלכם תותאם אליכם.

טיפול הגמילה הוא כמובן אישי ולא בקבוצה.

3. ליווי ותמיכה לאחר הגמילה

בכל שאלה שיש לכם אנחנו פה בשבילכם.

אכילה נכונה היא האכילה שתותאם לכם אישית שתאפשר לכם אכילה בשעות הנכונות לכם בכמות הנכונה לכם ומתוך המאכלים שהם הטובים לכם.

צרו קשר ונדבר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הדרכה חינם:
איך להיגמל מהרגלי אכילה מזיקים ומהתעסקות בלתי פוסקת באוכל, ולרדת במשקל, בלי תפריטים ובלי דיאטות,
בתהליך קצר וממוקד, המותאם לך אישית:

לחצו פה >>